Frågor & Svar

Hur gör jag med skatten som privat hästägare?

BookaHorse är endast en förmedlings- och marknadsföringsplattform, inte en arbetsgivare. Kontraktet och transaktionen gäller mellan dig och ryttaren och du som uthyrare är egenanställd.
Vi på BookaHorse uppmanar dig att ta reda på vilka skatteregler som gäller i just din situation innan du registrerar dig hos oss. Du är själv ansvarig för att redovisa dina inkomster enligt gällande regler för skatt, moms, arbetsgivaravgifter och dylikt. Du hittar information och råd från skatteverket här.

BookaHorse serviceavgift inkluderar moms.

Observera att ovanstående inte är skatteråd. Vi rekommenderar att du kontaktar en skatterådgivare.

Hur matchar BookaHorse ihop hästar och ryttare?

Både hästar och ryttare går igenom en noggrann registreringsprocess. För ryttarens del handlar det om att ange sin nivå som ryttare, längd, vikt, ålder, samt önskemål när det gäller häst (temperament, western, islandshäst etc). Systemet matchar sedan ihop ryttaren med lämpliga hästar, som sedan presenteras i appen. Ryttaren kan där efter göra en bokningsförfrågan. Hästägaren kan se ryttarens profil tillsammans med bilder och video och kan sedan välja att bekräfta eller avböja bokningen. Inga bokningar sker nånsin automatiskt i BookaHorse.

Hur tar jag bäst emot ryttaren?

När du träffar ryttaren för första gången, ta väl hand om honom eller henne. Presentera hästen ordentligt, gå igenom det praktiska, visa sadelkammaren, tipsa om ridvägar om ryttaren ska rida ut osv. Ett bra mottagande ger ett bra betyg från ryttaren och hjälper dig att få fler bokningar i framtiden.

När och hur får jag betalt?

Betalningen görs när den bokade ritten genomförts och båda parterna lämnat omdöme om varandra. Som hästägare får du in pengarna 2 – 5 bankdagar efter det.

Vad ska jag fråga ryttaren innan jag godkänner en bokning?

Det korta svaret är ”så mycket som möjligt”. Att häst och ryttare passar ihop är nyckeln till att alla – inklusive hästen – får ett kul och givande ridpass och alla parter är angelägna om ett bra utfall. Dessutom: alla tycker om att prata om det dom är passionerat intresserade av.

Ryttaren anger både sin kompetensnivå och preferenser när det gäller häst i sin BookaHorse-profil och där kan du också se andra hästägares omdömen om ryttaren. Men det är värt att komma ihåg att […] kategorierna är till viss del subjektiva. Att prata igenom saken brukar få bilden att klarna.

bahphone180918

BookaHorse står på tillväxt!

I skrivande stund är BookaHorse en nystartad tjänst. Det finns redan gott om hästar och ryttare i systemet och det  blir snabbt fler. Om du inte hittar vad du söker idag lär du göra det inom kort.
Ladda ner appen på App Store eller Google Play och prova!

BookaHorse står på tillväxt!

I skrivande stund är BookaHorse en nystartad tjänst. Det finns redan gott om hästar och ryttare i systemet och det  blir snabbt fler. Om du inte hittar vad du söker idag lär du göra det inom kort.
Ladda ner appen på App Store eller Google Play och prova!